Julkisivu-, parveke- ja ikkunasaneeraus

Ensimmäinen hoidossamme ollut vuoden 2018 julkisivuremontti on valmistunut kesäkuun loppupuolella osoitteessa Taipalsaarentie 7, Lappeenranta.

Urakka alkoi helmikuussa ja vastaanotto järjestettiin Juhannuksen alla. Korjausmenetelmä mahdollisti töiden aloittamisen kylmään vuoden aikaan ja näin hyviä olosuhteita vaativat pinnoitustyöt saatiin ajoitettua optimaalisimpaan vuodenaikaan alkukesälle. Töiden suoritusajankohdalla pyrittiin myös minimoimaan asukkaiden haitat, eli pääosa sääsuojan alla asumisesta ajoittui viileään vuodenaikaan.

Ennen
Jälkeen

 

Kohteen arkkitehdin Sami Vuorisen kuvaus suunnittelun lähtökohdista ja tavoitteista:

Rakennuksen ulkovaippa oli muutostyön alkaessa vielä alkuperäisessä 1950-luvun asussa 60 vuoden lika ja kolhut mukaan lukien.

Korjaustyön tavoitteena oli parantaa ulkoseinien lämpötaloutta nykyaikaisilla lämmöneristeillä ja ikkunoilla. Myös parvekkeet uusittiin kokonaan alkuperäistä vastaaviksi betonilaattoineen ja teräskaiteineen.

Uusien julkisivuverhousten tyyppi valittiin rakennuksen ikää ja aikakauden rakennustapaa vastaavasti. Mineraali- ja metallilevyistä koostuvan julkisivun jaotukset noudattavat nekin alkuperäistä. 

Kerroksittain vaalentuvien harmaasävyjen käyttö nuorentaa yleisilmettä mutta struktuuriltaan alkuperäistä vastaavat materiaalit kunnioittavat kuitenkin alkuperäistä rakennustapaa.

 

Kerromme mielellämme lisää palveluistamme!

 

Terveisin,

Rakennuttamo Lappeenranta

Anssi Kourula, p. 050 338 4441

 

Rakennuttamo Oy on projektinjohtoon ja valvontaan erikoistunut asiantuntijayritys, jolla on toimipisteet Helsingissä ja Lappeenrannassa.